Pieczarki - biuletyn producenta pieczarek 2/2016
- Dodaj recenzję:
- Kod towaru: 8585965874009
- Producent: Hortpress
-
Dostępność: Dostępny na magazynie
- Historia ceny
-
Cena netto: 11,11 zł
12,00 zł - szt.
Kwartalnik „Pieczarki“ służy rozwojowi pieczarkarstwa w Polsce od 1959 r. Adresowany jest przede wszystkim do producenta pieczarek oraz producentów podłoża, grzybni, przetwórców grzybów. Artykuły dotyczą najnowszych technologii uprawy pieczarek i boczniaka, chorób i szkodników oraz ekonomiki produkcji (w tym marketing, polityka rolna w Polsce i w UE).
W numerze 2/2016
Wytnij i zszyj – dr Krystian Szudyga
TERMINARZ OCHRONY PIECZARKI NA LATA 2016-2017
Komentarz do Terminarza Ochrony Pieczarki – profilaktyka w zapobieganiu chorobom pieczarki – mgr Zbigniew Uliński
Komentarz do Terminarza Ochrony Pieczarki – zwalczanie szkodników – dr inż. Mariusz Lewandowski
Świadek historii
Jan Lisek – dr Krystian Szudyga
Technologia uprawy
Technologia uprawy a żywienie pieczarki – dr Nikodem Sakson
Uprawa z wizją końca – mgr inż. Wojciech Konieczny
Zbiór pieczarek zależy nie tylko od zbieraczek – inż. Maciej Grzeszek
Analiza owocników pieczarki w uprawie tradycyjnej – prof. Gapiński, prof. dr hab. Wanda Woźniak, dr Ryszard Gnus
Ekonomika produkcji i aspekty prawne
Ceny pieczarek – mgr inż. Grażyna Stępka
Wyniki polskiego eksportu świeżych pieczarek w I kwartale 2016 r. nieznacznie słabsze niż rok temu – mgr inż. Tomasz Smoleński
Poprawa koniunktury w polskim eksporcie przetworami z pieczarek w I kwartale 2016 r. – mgr inż. Tomasz Smoleński
Zmiany regulacji prawnych dotyczącej obrotu ziemią rolną – dr Jakub Janeta radca prawny, Mateusz Podhalicz prawnik
Status rolnika ryczałtowego a opodatkowanie. Prowadzenie przez rolnika ryczałtowego jednoosobowej działalności gospodarczej – mec. Paweł Kulesza
Boczniak i inne grzyby
Polówka południowa – właściwości odżywcze i prozdrowotne – mgr Iwona Golak-Siwulska,
prof. dr hab. Marek Siwulski, prof. dr hab. Krzysztof Sobieralski
Branżowe rozmaitości
Branżowe rozmaitości – mgr inż. Grażyna Stępka
Wspaniałe potrawy z grzybów – Iwona Sas-Gola
22 Święto Pieczarki w Wielichowie
Mushroom Days 2016
25-lecie firmy Champfood