Opinie o Nas
 




 

Por na kiełki 1g Vilmorin

  • Legg til produktomtale:
  • Kod towaru: 5907617300941
  • Produsent: Vilmorin
  • Tilgjengelighet: Dostępny na magazynie

  • Nettopris: €0,69
    €0,74
  • szt.
Wypłukane nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zalać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać i zlewać wodę, co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Przeznaczenie: Idealne jako dodatek do dań głównych, sałatek i kanapek.

Warunki: Kiełki pora mają właściwości bakteriobójcze i obniżają poziom złego cholesterolu.

Zastosowanie: Kiełki pora są smacznym dodatkiem do sosów, twarogu czy ziemniaków. Doskonale wzbogacają smak sałatek i kanapek. W kiełkach znajdują się białka oraz minerały potrzebne do prawidłowego rozwoju organizmu i funkcjonowania człowieka.Produkcja kiełków: Wypłukane nasiona zalać w wyprażonym słoiku letnią wodą. Moczyć przez 12 godzin, następnie wodę zlać, nasiona ponownie przepłukać, słoik nakryć gazą i obwiązać. Na gazę wyłożyć nasiona i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce na około 9 dni. Naczynie z kiełkami najlepiej przykryć, w ciemności kiełki rosną szybciej i są dłuższe. W ciągu dnia zaleca się 2-3 krotne ich zraszanie.