Sumin KoloradoControl 100g
- Dodaj recenzję:
- Kod towaru: 5907102015091
- Producent: Sumin
-
Dostępność: Dostępny na magazynieCzas realizacji: Wysyłka w 24h
- Historia ceny
-
Cena netto: 21,14 zł
26,00 zł - szt.
Sumin KoloradoControl 100g
Sumin KoloradoControl to mikrobiologiczny preparat, w formie proszku, zawierający wyselekcjonowane szczepy bakterii, które stwarzają niekorzystne warunki do bytowania oraz żerowania w uprawach niepożądanych owadów i ich larw, zwłaszcza stonki ziemniaczanej, gąsienic motyli oraz przędziorka chmielowca w warzywach. Obecne w produkcie mikroorganizmy, kolonizując strefę korzeniową, wspomagają procesy regeneracyjne roślin, ich rozwój oraz odporność na czynniki stresowe. Preparat KoloradoControl przeznaczony jest do stosowania w uprawach gruntowych i pod osłonami.
ZALETY PRODUKTU:
- ogranicza straty w plonach spowodowane przez szkodliwe owady i ich larwy
- nie kumuluje się w roślinach i glebie
- przyjazny dla środowiska
- jak większość preparatów mikrobiologicznych, nie powoduje uodpornień u owadów
- bezpieczny dla ludzi, zwierząt stałocieplnych, ptaków, ryb i środowiska (4 klasa toksyczności)
- nie wpływa negatywnie na wygląd i smak produktów rolnych
- możliwość stosowania w każdej fazie wzrostu i rozwoju roślin
- szybki i całkowity rozkład w glebie.
Zalecane dawkowanie i sposób użycia
- Sumin KoloradoControl należy używać prewencyjnie lub interwencyjnie 1-2 krotnie od wiosny do jesieni, zwłaszcza gdy gleby użytkowane są w monokulturze, a także przy zwiększonym ryzyku wystąpienia czynnika stresowego w uprawach.
- Najlepszy efekt skuteczności uzyskuje się stosując preparat we wczesnych stadiach (I-III) rozwoju larw
szkodników. - Optymalną temperaturą powietrza dla działania preparatu jest zakres od +13°C do +30°C. Opryski należy wykonywać rano, wieczorem lub w dni pochmurne. Nie stosować podczas intensywnego nasłonecznienia.
- W celu przygotowania cieczy roboczej najlepiej stosować niechlorowaną i nieozonowaną wodę o temperaturze otoczenia (nie stosować z wodą zimną, pobieraną bezpośrednio ze studni, zwłaszcza głębinowej). Można również użyć wodę kranową, ale „odstaną” przez 24 h w temperaturze otoczenia.
- Ciecz roboczą należy zużyć do 6-ciu godzin po przygotowaniu.