Opinie o Nas
 




 

Preparat do zakiszania, Can Agri 100g na 10 ton


  • Cena netto: 34,96 zł
    43,00 zł
  • Niedostępny
  • szt.
  • Zakiszacz mikrobiologiczny 100g
  • 5 gatunków bakterii fermentacji mlekowej
  • 600 tys. bakterii/1g zakiszanego surowca
  • Idealnie zakisza: motylkowe, zboża, trawy, kukurydzę, wysłodki.

Większa wartość pokarmowa kiszonki i znaczna poprawa jakości przez: 

  • Ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie
  • Szybkie obniżenie pH kiszonki
  • Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce (mniej mikotoksyn)
  • Zwiększenie stabilności kiszonki
  • Poprawę smakowitości

Preparat zawiera właściwy poziom bakterii do zakiszania w optymalnych i mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Pozwala on uzyskać szybkie przejecie do pH poniżej 4, a tym samym uniknięcia niepożądanej fermentacji i strat składników pokarmowych zakiszanych roślin. Preparat w swym składzie zawiera mieszankę bakterii efektywnie poprawiających proces zakiszania, a wzajemne oddziaływanie i współdziałanie poszczególnych szczepów bakteryjnych potęguje ich skuteczność działania.

  • Inokulant jest w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g / 50 litrów lub 100g / 10 litrów wody
  • Stosować za pomocą aplikatora lub spryskiwać ręcznie warstwy na pryzmie lub w silosie.
  • Trwałość roztworu roboczego wynosi 48 godzin.