Pojemność: 100 g
Dawkowanie i sposób nawożenia
Nawożenie doglebowe: odważyć 5 g nawozu i rozpuścić w 5 litrach wody (masa netto pełnej miarki dołączonej do opakowania wynosi 5 g(±20%)) - podlewać od marca do października — 1 raz w tygodniu. Nawożenie kropelkowe: zalecane stężenie roztworu 0,1 - 0,2 % (100-200g/ 100 I wody) - stosować od marca do października -1 raz w tygodniu. UWAGA! Nawożenie wykonywać rano lub wieczorem, przy temp. powietrza maks. 25°C. Temp. cieczy użytkowej min. 10°C.
Nawóz wysokoskoncentrowany - nie przekraczać zalecanych dawek.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w oryginalnym, zamkniętym opakowaniu w pomieszczeniu niemieszkalnym w temp. -5 do +30° C. Chronić przed słońcem i innymi źródłami ciepła, wilgocią i zamoczeniem.
Środki ostrożności
Chronić przed dziećmi. Przechowywać w suchym miejscu, w oryginalnym, zamkniętym opakowaniu. W razie połknięcia niezwłocznie zasięgnąć porady lekarza i pokazać mu etykietę. W przypadku zanieczyszczenia oczu przemyć je natychmiast dużą ilością wody i zasięgnąć porady lekarza. W przypadku rozsypania nawozu należy niezwłocznie go zebrać, a pozostałość zmyć wodą. Zaleca się stosowanie rękawic ochronnych i innych środków ochrony osobistej.
NAWÓZ WE
Typ: B.1.1. Nawóz NPK 13+10+25
z borem (B) 0,01, miedzią (Cu) 0,003, żelazem (Fe) 0,10, manganem (Mn) 0,01, molibdenem (Mo) 0,001 oraz cynkiem (Zn) 0,003. Mieszanka.
Składniki pokarmowe w % (m/m):
13,0 % azotu (N) całkowitego
5,5% azotu (N) azotanowego
2,0 % azotu (N) amonowego
5,5 % azotu (N) amidowego
10,0 % pięciotlenku fosforu (1,205) rozpuszczalnego w obojętnym roztworze cytrynianu amonu i wodzie
25,0 % tlenku potasu (K20) rozpuszczalnego w wodzie
0,01 % boru (B) rozpuszczalnego w wodzie
0,003 % miedzi (Cu) rozpuszczalnej w wodzie, schelatowanej przez EDTA
0,10 % żelaza (Fe) rozpuszczalnego w wodzie, schelatowanego przez DTPA
0,01 % manganu (Mn) rozpuszczalnego w wodzie, schelatowanego przez EDTA
0,001 % molibdenu (Mo) rozpuszczalnego w wodzie
0,003 % cynku (Zn) rozpuszczalnego w wodzie, schelatowanego przez EDTA Stabilność frakcji schelatowanej w zakresie pH 3-7