Opinie o Nas
 




 

Revus RTU 250 SC 1L Spray zaraza pomidora

  • Add feedback:
  • Kod towaru: 5905527270019
  • Manufacturer: Sumin
  • Availability: Exists

  • Net Price: €8.16
    €8.81
  • szt.

Środek grzybobójczy Revus 250 SC pre RTU firmy Sumin w formie aerozolu przeznaczony jest do stosowania przez użytkowników nieprofesjonalnych. Jest to wysoce selektywny fungicyd o działaniu wgłębnym i kontaktowym, przeznaczony do stosowania głównie zapobiegawczego, ale też interwencyjnego w ochronie m.in. ziemniaka przed zarazą ziemniaka oraz pomidorów gruntowych przed chorobami grzybowymi. Występuje w formie koncentratu w postaci stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą. Środek można stosować przy użyciu opryskiwaczy ręcznych.

Opakowanie przeznaczone jest do bezpośredniego stosowania.

 

Zawartość substancji czynnej:

  • mandipropamid (związek z grupy amidów) – 250 g/l (23,3%).

Dawkowanie - jak stosować Revus 250 SC pre RTU Sumin?

  • Zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 6 ml / 100 m2 
  • Przykładowe zastosowania środka:
    • ziemniak (zaraza ziemniaka): 30 ml w 10-40 l wody na 500 m2
    • pomidor (zaraza ziemniaka): 30 ml w 20-60 l wody na 500 m2
    • cukinia (mączniak rzekomy): 30 ml w 15-30 l wody na 500 m2

Okres karencji Revus 250 SC pre RTU:

  • ziemniak, pomidor, bakłażan, cukinia, melon, dynia, patison, kabaczek, arbuz – 3 dni,
  • sałaty, rukola (rokietta siewna), endywia, eskariola, gorczyca sarepska (uprawiana na młode liście), szpinak, pieprzyca siewna (rzeżucha), roszponka, rośliny warzywne uprawiane na młode liście, pietruszka naciowa, świeże zioła, botwina, burak liściowy, rzodkiewka – 7 dni,
  • brokuł, kalafior, kapusta brukselska, groch zielony łuskowy – 14 dni.

Zalety Revus 250 SC pre RTU

  • wygodna aplikacja,
  • środek do bezpośredniego stosowania.

Revus 250 SC pre RTU - zalecenia stosowania:

  • Środek zaleca się stosować głównie zapobiegawczo.
  • Środek przeznaczony do stosowania przy użyciu opryskiwaczy ręcznych, w tym plecakowych.
  • Środek należy stosować poza okresami aktywności pszczół.